İçeriğe geç

Muzmahil Ne Demek Tdk

Müzmal olmak ne demek?

Arapça لحمضم (müzmahal) sözcüğü bağlamında ele alınabilecek kelimeler arasında, “sefih olmak, perişan olmak” anlamına gelen muzmal (Uysal, 2017: 84) ve “sefiller, perişan olmak” anlamına gelen muzmal make9 (Yalçın, 2022: 110) ile telaffuzda kısmen farklılık bulunan müzmaal10 ifadeleri de bulunmaktadır.

Müstamel TDK ne demek?

Uzun veya kısa bir süredir başkasının malı olan, yeni olmayan, bağımlı olan.

Mükaddes ne demek TDK?

Kökeni: “Kutsal” kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. Arapça “mukaddes” (مقدس) kelimesi “kutsal” veya “saygıdeğer” anlamına gelir. Anlamı: “Kutsal” bir şeyin kutsal veya saygıdeğer kabul edildiği anlamına gelir.

Mütemayiz ne demek TDK?

1. Rakiplerinizden sıyrılmak, kendinizi diğerlerinden farklılaştırmak ve rakiplerinizden üstün olmak.

Mülhit olmak ne demek?

Özellikle İslam’ın ilk dönemlerinden itibaren ilahiyat kitaplarında felsefi düşüncenin etkisi altında İslam dinini ve peygamberlik kurumunu eleştirmek ve filozofları peygamberlerin üstüne koymak için kullanılır. Bu tutuma sahip kişiye Mülhid (Mülhid) denir ve bu kişilerin oluşturduğu harekete “Melâhide” denir.

Mülazım olmak ne demek?

3. Bir kimsenin yanında veya bir kuruluşta staj yapan kişi, stajyer: Sanatkâr ve memur çocukları (…) babalarının mesleğini sürdürürler, sanatkâr iseler babalarının işinde devam ederler, memur iseler babalarının bulunduğu şubeye mülazım (Musâhipzâde Celâl) olarak kaydolurlardı.

Müstehlik ne demek TDK?

(ﻣﺴﺘﻬﻠﻚ) i. (Ar. istihlāk, “yıkmak, tüketmek” kelimesinden) Tüketici: Kısacası, büyük müstehcenliklerin şehri, küçük üreticilerin şehri haline gelmiştir (Ahmet H.

Müfsit ne demek TDK?

Arapça “fsd” kökünden gelen ve “fesat çıkaran” anlamına gelen “mufsid” kelimesinden türemiş bir kelimedir. Sözlükte, rahatsız edici veya bozguncu anlamına gelir. Mufsid kelimesi, İslam teolojisinde inancı (inancı) geçersiz kılan durumlar için ve İslam hukukunda ise başlamış bir ibadetin bozulmasıyla kullanılan bir terimdir.

Müstev ne demek TDK?

Müstevli kelimesinin güncel TDK sözlük anlamı nedir? Cevap: Bir yeri işgal eden ve onu kontrol altına alan kişi (herhangi bir kimse, devlet, ordu vb.)

Müstahil ne demek TDK?

Bu kelime, bir şeyin başkalarından bağımsız olarak veya kendi başına var olma durumunu ifade eder.

Mukaddis ne demek?

Kutsallık; “kutsal”, “mukaddes”, “mukaddes”, “kutsal” ve “temiz şeyler” kelimelerinin çoğuludur; Yüce Allah’a ilişkin olan ve manevi bir yüceliği bulunan kutsal, temiz değerleri ifade eder.

Mülhak ne demek?

Medeni Kanun’dan önce kurulan vakıflar arasında hacizli vakıflar da yer almaktadır. 5737 sayılı Vakıflar Kanunu’na göre, yürürlükten kaldırılan 743 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun yürürlüğe girmesinden önce kurulan ve yönetimi kurucuların altsoyu tarafından üstlenilen vakıflara hacizli vakıflar denir.

Mütekamil ne demek TDK?

(Ar. tekāmul mutekāmil, “gelişmek, olgunlaşmak” kelimelerinden) Gelişen, gelişen ve olgunlaşan, olgunlaşan, gelişen: Böyle gelişmiş bir insan topluluğuna millet denir (Mukbil Özyörük).

Müstenit ne demek TDK?

Arapça bir kelimedir. Dayanmak, güvenmek anlamına gelir.

Mütekaşif ne demek?

(ﻣﺘﻜﺎﺛﻒ) sıf. (ar. tekāѕuf mutekāѕif “yoğunlaşmak” kökünden gelir) Yoğunlaştı, yoğunlaştı, yoğunlaştı: Artık ortalık tamamen kararmıştı, iki arkadaş birbirlerini bulanık görüyorlardı (Hâlit Z. Uşaklıgil).

Mülhem olmak nedir?

TDK’ya göre Mülhem, “birinin içinde doğmuş”, “esinlenmiş”, “birinin içine doğmuş” anlamına gelen bir sözcük olarak biliniyor.

Mülake olmak ne demek?

Örnek: “Röportaj yapalım, röportaj yapalım” vb. “Görüşmek” deyiminin anlamı ise şu şekildedir: “görüşmek, görüşmek”.

Müşel ne demek?

Türkler ayrıca zamanı belirlemek için 12 hayvanlı kendi takvimlerini geliştirdiler. Burada her yıl -toplamda 12- bir hayvanın adını aldı ve her 12 yıllık dönem için “müçe, müçö, müsel, müçöl” terimleri kullanıldı.

Mülemma olmak ne demek?

Sözlükte “renkli, renkli” anlamına gelen “mülemma” kelimesi, öncelikle Fars ve Türk edebiyatında Türkçe, Arapça ve Farsça beyit ve mısralardan oluşan şiirleri tanımlamak için kullanılır. Bu tür şiirlerin yazılmasına Telmi denir.

Kaynak: zikr.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ugurlukoltuk.com.tr