Şikayetçi oldum e-devlette görünür mü?
Vatandaş Portalı Bilgi Sistemi (Vatandaş Portalı) sayesinde, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına sahip tüm vatandaşlarımız; adli, idari yargı ve kolluk kuvvetlerinde müdahil oldukları dosyaları, Vatandaş Portalı’na giriş yaparak (e-devlet şifrenizle) takip edebilirler.
Hakkımda şikayet varsa nasıl öğrenebilirim?
Bildirildiğimi nasıl öğrenebilirim? Şehrinizin adliyesine veya şikayette bulunulduğunu düşündüğünüz yere gidebilir, “Vatandaşın Savcılığa Talebi” bankosuna gidebilir ve Savcılığın sizin ve kimliğinizle ilgili dosyalarına bakabilirsiniz.
Suç duyurusunda bulunduktan sonra ne olur?
Mağdurun suç duyurusunda bulunmasının ardından soruşturma süreci başlar. Bu süreçte taraflar dinlenir, deliller toplanır ve gerekirse tanıklar dinlenir. Bu durumda İzmir’deki en iyi avukatla iletişime geçerek soruşturmayı yakından takip etmek mümkündür. Soruşturmanın ne kadar süreceği tamamen bireysel davaya bağlıdır.
Suç duyurusu nereden takip edilir?
E-Devlet Kapısı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu.
Suç duyurusu e-devlette çıkar mı?
Ceza şikayeti yapıldıktan sonra başlatılan ceza soruşturmaları GİZLİDİR. Gizlilik nedeniyle ceza şikayetleri yani soruşturma dosyaları dava dosyalarında olduğu gibi e-devlette görüntülenemez.
Bir şikayet kaç günde sonuçlanır?
Şikayetlere en geç 30 gün içinde cevap verilecektir.
Şikayetten kaç gün sonra ifadeye çağrılır?
Kolluk kuvvetleri şikayetçi veya şüpheliyle telefonla iletişime geçtikten sonra, kişinin ifade vermek üzere hazır bulunması için makul bir zaman belirleyecektir. İfadeye katılmak için bir zaman sınırı yoktur.
Adıma açılmış soruşturma var mı?
Adıma sunulan dosyaların içeriklerini nereden sorgulayabilirim? Belirttiğiniz konu ile ilgili bilgiye Adalet Bakanlığı’nın www..tr adresindeki e-Hizmetler bölümünde yer alan Dava Dosyası Sorgulama servisinden ulaşabilirsiniz.
Hakkımdaki şikayet sicile işler mi?
Polis karakolunda ifade vermek kişinin dosyasına girer mi? İfade verme celbi veya polis karakolunda ifade vermek kişinin dosyasına girmez. Suç kaydına veya arşive işlenmez. Ancak kişi soruşturma sonucunda ceza almışsa bu ceza kişinin suç kaydına işlenir.
Karakola şikayet verdikten sonra ne olur?
Polise şikayette bulunulduktan sonra, polis şikayeti inceleyecek ve delil toplayacaktır. Suçlanan kişi delil vermek üzere çağrılabilir. Delil toplama ve soruşturma süreci devam edecektir. Şikayet ciddi ise, savcı dosyayı inceleyebilir ve cezai işlem başlatmaya karar verebilir.
Rahatsız eden birini savcılığa verince ne olur?
Soruşturma başlatma: Cumhuriyet savcısı delilleri inceleyerek soruşturma başlatabilir. Cezai işlem: Soruşturma sonucunda suçlu kişiye karşı cezai işlem başlatılabilir. Koruma kararı: Cumhuriyet savcısı suçlu kişiye sizinle iletişime geçmesini yasaklayan bir koruma kararı çıkarabilir.
Şikayetten sonra mahkeme ne zaman olur?
Polise ifade verdikten sonra kaç gün içinde dava açılır? Şüpheli ifade verdikten sonra, kendisine karşı dava açma zorunluluğu yoktur. Ancak, ifadeden sonra savcı şüphelinin suç işlediğine ikna olursa, ortalama 3 ila 6 ay içinde dava açar ve dava açar.
Savcılıktaki dosyayı nasıl görebilirim?
Dosyanın içeriğini görüntülemek için dosyanızın bulunduğu savcılığa talepte bulunmanız gerekir. Dosyayı elinde bulunduran savcı talebinizi görürse ilgili soruşturma dosyasına UYAP üzerinden ulaşılabilir. Ancak ilgili savcı talebinizi görmezse dosyanın içeriğine erişilemez.
Şikayet ile ihbar arasındaki fark nedir?
Faili tanımasanız bile şikayette bulunabilirsiniz. Raporlama: Bu, bir kişinin bir suç veya suç olayının şüphelisini ilgili makama bildirmesidir. Herkesin bir rapor yazma hakkı vardır. Ancak şikayette bulunmak, mağdurların veya suçtan zarar gören kişilerin sahip olduğu bir haktır.
Açılan dava UYAP’a ne zaman düşer?
İlgili hükme göre elektronik işlemlerde süre gün sonunda sona ermektedir. İlgili düzenlemeye göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek işlemlerin ertesi güne sarkmaması için süre 00’dır.
Verilen ifade e-devlette görünür mü?
T.C. Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile sorgulama yapılamaz, şahsen başvuru yaparak bilgi alabilirsiniz.
Hakkında açılan dava e-devlette ne zaman görülür?
Hakkımda açılan bir davanın sisteme yansıması kaç gün sürer? Hakkınızda açılan bir davadan haberdar olsanız bile aynı gün içerisinde e-devlet veya UYAP sistemine yüklenmez. Genellikle davanın sisteme yansıması 1 hafta veya en fazla 10 gün sürer.
Soruşturma e-devlette gözükür mü?
Soruşturma aşamasının gizliliği ilkesi gereği vatandaşların kullandığı portal üzerinden Cumhuriyet Savcılığı kararlarına erişim mümkün değildir. Bu nedenle kovuşturma aşaması ve Cumhuriyet Savcılığı kararı e-Devlet’te veya UYAP Vatandaş Portalı talep ekranında görüntülenmemektedir.
Dava açıldığında mesaj gelir mi?
Bir kişiye karşı dava açılması veya icra takibi başlatılması halinde, UYAP bilgi sistemi ilgili kişiye hakkında açılan dava hakkında ücretsiz mesaj göndermektedir.