İçeriğe geç

Pinarbasinin Nufusu Kac

Pınarbaşı’nın eski ismi nedir?

Pınarbaşı, 1861 yılında Sultan Aziz tarafından Sivas’a bağlı bir ilçe olarak “Aziziye” adıyla kurulmuş ve 1926 yılında halkın isteği üzerine Kayseri Vilayeti’ne bağlanmıştır. Bu yıllarda Aziziye ismi kalmış ve içinden fışkıran büyük suyun ismi olan “Pınarbaşı” ismi resmi kayıtlara geçmiştir.

Kayseri Pınarbaşı neyi meşhur?

Pınarbaşı ilçesi, tarihi ve doğal güzelliklerle bezenmiş Türkiye’nin cennet köşelerinden biridir. Bu bölge sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda tarihi zenginlikleriyle de etkileyicidir. İlçenin merkezindeki Zengibar Kalesi, bu tarihi zenginliklerin en etkileyici örneklerinden biridir.

Kastamonu Pınarbaşı’nın nüfusu kaç?

İlçede 1 belde, 6 ilçe, 27 köy ve 179 yerleşim yeri bulunmaktadır. Köylerimiz dağınık olup her köyde en az 4 veya 5 yerleşim yeri bulunmaktadır. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2019 verilerine göre ilçe merkezi nüfusu 2275 kişi, köy nüfusu 3566 kişi, toplam nüfus ise 5841 kişidir.

Pınarbaşı köyleri kaç tane?

İlçe 115 köy ve 28 mezradan oluşmaktadır. Merkez, Pazarören ve Kaynar belediyeleri olmak üzere üç belediye teşkilatı ve 146 yerleşim birimi bulunmaktadır.

Pınarbaşı Alevi mi?

Yedi Bucak Avşarlar’ın yanı sıra Sarıoğlan’ın Karaözü ilçesi ile Kayseri’nin Sarız, Pınarbaşı, Tomarza, Develi ve Felahiye ilçelerinde de Alevi nüfus bulunmaktadır.

Kayseri Pınarbaşı’nın nüfusu kaç?

Bunlar Asliye Ceza Mahkemesi, Asliye Hukuk Mahkemesi, Sulh Ceza Hâkimliği, Sulh Hukuk Mahkemesi, İcra Hukuk Mahkemesi, İcra Ceza Mahkemesi, İcra Müdürlüğü ve yarı açık cezaevidir. 2 savcı ve 1 hakim görevlidir. 2022 yılı ilçe TUİK verilerine göre toplam nüfus 21’dir.

Kayseri Pınarbaşı Çerkez mi?

Osmanlı topraklarında yaşayan Çerkes göçmenleri ile yerli halk arasındaki çıkar çatışmasının en bilinen örneklerinden biri de Kayseri’nin Uzunyayla bölgesine yerleşen Kayseri Pınarbaşı, Çerkesler (Kabardeyler, Hatköylüler) ve Avşarlardır.

Kayseri Pınarbaşı Avşar mı?

Oğuzların (Türkmenlerin) Avşar boyundandır. Köy 100-120 yıl önce Cingözlü’den göç etmiştir. Dedelerimiz Dadaloğlu’ndan gelen Avşar beylerine mensuptur.

Kayseri’nin en ünlü yiyeceği nedir?

Kayseri’nin meşhur yemekleri arasında en meşhuru Kayseri Mantısıdır. Bunlar arasında Pastırma, Pöç, Nevzine, Aside, Yağlama, Kurşun Aşı, Kayseri Tiridi, Çiriş Yemeği, Çıvıklı, Örgü Pilav, Tahinli Yaprak Dolması, Çemen Ekmeği, Kayseri Katmeri ve Yoğurt Tatlısı bulunmaktadır.

Kayseri Develi’nin nüfusu kaç?

İlçenin idari sınırları içerisinde; 1 belediye ve 75 mahalle bulunmaktadır. İlçenin 2022 yılı TÜİK verilerine göre toplam nüfusu 66’dır.

Kayseri Pınarbaşı ne zaman ilçe oldu?

1946 yılında Pınarbaşı’nın Sarız bucağı 46 köyü ile ayrılarak Kayseri’ye bağlanmış ve yeni bir ilçe haline getirilmiştir.

Kastamonu Pınarbaşı hangi Türk boyundandır?

Pınarbaşı’nın tarihini incelerken Paphlagonia’dan başlamak gerekir. Arkeolojik kazılar, Paphlagonia ve Bizanslıların çoğunlukla su ve nehir kenarlarına yerleşim yerleri kurduklarını göstermektedir.

Kayseri Pınarbaşı’nın rakımı kaç?

1.

Pınarbaşı nereye yakın?

Konum. Şehir merkezinin doğusunda Malatya ve Kahramanmaraş karayolu üzerinde yer almaktadır. Batısında Kayseri’nin Akkışla ve Bünyan ilçeleri, güneyinde Tomarza ve Sarız ilçeleri, kuzeyinde Sivas’ın Gemerek, Şarkışla, Altınyayla ve Kangal ilçeleri, doğusunda ise Gürün ilçeleri bulunmaktadır.

Pınarbaşı nereli?

Mehmet Faruk Pınarbaşı, (d.

Pınarbaşı Çerkez mi?

Pınarbaşı Uzunyayla Çerkez Peyniri, 1850’li yıllardan sonra Kafkasya’dan göç eden Çerkezlerin ürettiği ve günümüze kadar önemini koruyan geleneksel bir peynirdir.

Kastamonu Pınarbaşı hangi Türk boyundandır?

Pınarbaşı’nın tarihini incelerken Paphlagonia’dan başlamak gerekir. Arkeolojik kazılar, Paphlagonia ve Bizanslıların çoğunlukla su ve nehir kenarlarına yerleşim yerleri kurduklarını göstermektedir.

Kastamonu Pınarbaşı ne zaman ilçe oldu?

Pınarbaşı, Kastamonu iline bağlı bir ilçedir. Azdavay’a bağlı bir köy iken 4 Temmuz 1987’de kanunla ilçeye dönüştürülmüştür.

Valla Kanyonu nasıl oluşmuştur?

Küre Dağları’nı ayıran Devrekani Deresi’nin oluşturduğu geçittir. Uzunluğu 12 km’dir. Küre Dağları’nı oluşturan kireçtaşı tabakalarının akarsular tarafından kimyasal olarak aşındırılmasıyla oluşmuştur. Devrekani Deresi ile Kanlıçay’ın birleştiği noktada başlayan geçit, Cide ilçesine doğru 12 km boyunca uzanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ugurlukoltuk.com.tr