Baklavanın sahibi kimdir?
Güllü ailesi 19. yüzyıldan beri baklava yapmaktadır. Gaziantep’te “Güllü Çelebi” olarak bilinen Hacı Mehmed Güllü’nün ailede baklava yapmaya başlayan ilk kişi olduğu bilinmektedir.
Baklava patenti kimin?
Baklava, 8 Ağustos 2013’te AB Komisyonu tarafından Türk tatlısı olarak tescil edildi. O tarihten önce Yunanlılar, kültürümüze ait her şeye sahip çıktıkları gibi bu ürüne de sahip çıkmaya çalıştılar. Ancak Türkiye, uluslararası düzeyde bu ürünün üretim ve isimlendirme haklarına sahip olduğunu kanıtladı.
Şerifoğlu baklava kimin?
Dilber Dudağı ANTEPLİŞERİFOĞLU LEZZETİN ZİRVESİAntepli Şerifoğlu Baklava ve Su börekleri, 1988 yılında Fatih’te küçük bir şubeyle başladığı baklavacılık serüvenine, İstanbul’un birçok semtinde her kesime ve her yaş grubuna hitap ederek devam etti.
Güllüoğlu’nun sahibi kim?
Hem yönetim kurulu başkanı hem de baklava ustası Nadir Güllü; Kardeşi Ömer Güllü ve çocukları Ebru Güllü Abanoz, Tuğba Güllü Sürmeli ve Murat Güllü ile aile işini sürdürmektedir. Karaköy’ün büyük bir kısmı 1949’dan beri tarih oldu ama Karaköy Güllüoğlu 5 kuşaktır yaşıyor…
İmam Çağdaş’ın sahibi kim?
Bugün Talat Çağdaş ve oğlu Burhan Çağdaş, babası İmam Usta’nın çalışkanlığıyla birlikte yüzyıllardır süregelen aile işletmesini ayakta tutuyor. Öğle vaktine kadar önlüklerini giyiyorlar, şerbetli baklava servis ediyorlar ve sonra müşterileriyle ilgileniyorlar, sanki işe yeni başlamış gibi lezzetli yemekler hazırlamanın yeni bir coşkusu ve neşesiyle onlarla sohbet ediyorlar.
Antep baklavası tescilli mi?
Gaziantep Sanayi Odamızın Avrupa Birliği’ne (AB) başvurusu tamamlanmış olup, “Antep Baklava/Gaziantep Baklava” AB’de coğrafi işaret (menşe işareti) olarak tescil edilmiştir. Tescil önümüzdeki günlerde AB Resmi Gazetesi’nde yayınlanacaktır.
Baklavayı ilk kim yaptı?
BaklavaGaziantep BaklavasıÜlke(ler)Türkiye, Kafkasya, Orta Doğu, BalkanlarOluşturanOsmanlı MutfağıTürüŞerbetli tatlı
Baklava Yunan mı Türk mü?
Baklava hakkında internette bilgi ararsanız, sadece Türkleri değil, Ortadoğu, Doğu Akdeniz ve Balkanlar’ın hemen hemen tüm kabilelerini bulursunuz. Yunanlılar, Bulgarlar, Ermeniler, Yahudiler ve Araplar baklavayı geleneksel tatlıları olarak sunarlar.
Soğuk baklava kime ait?
Yıllardır Diyarbakır’da hizmet veren ve 1968 yılından bu yana vatandaşların damak tadına hitap eden meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Soğuk Baklava Marka Tescil Belgesi’ne layık görüldü. Hizmete girdiği günden bu yana yarım asırdır en iyiye ulaşma hedefiyle sağlıklı ve doğal lezzetler sunuyor.
Emiroğlu baklava nereli?
1964 yılında Kastamonu’dan İstanbul’a göç eden Sevim ailesi, Çapa’da bir şekerci dükkânı açarak işe başlar. Emiroğlu Baklavaları’nın ortağı Abdullah Sevim’in ailesi ise altı yıl şekercilik sektöründe çalıştıktan sonra 1970’li yıllarda tekrar şekerciliğe döner.
Baklava nerede oldu?
Amerikalı gazeteci Charles Perry, Azerbaycan’da yapılan Bakü Pahlavası’nın günümüz baklavasının ilk versiyonu olduğunu ve zamanla değişerek günümüz baklavası haline geldiğini düşünüyor. Bakü Pahlava, sekiz kat yufka arasına fıstık veya fındık konularak yapılır.
Faruk Güllüoğlu ile Güllüoğlu aynı mı?
Merhum Hacı Mustafa Güllü’nün beş oğlundan dördü hala baba mesleğini sürdürüyor. En büyük oğlu Nejat Güllü 1983’te, diğer oğlu Faruk Güllü ise 1993’te kurumdan ayrılarak mesleklerine kendi başlarına devam etme kararı aldılar. Kardeşler Nadir ve Ömer Güllü babalarıyla Karaköy kurumunda kaldılar.
Faruk Güllüoğlu’nun kaç tane şubesi var?
Superbrands Ödülü’ne (En İyi Marka) layık görüldü. Şirket Türkiye’de 9’u kendi şubesi ve 43’ü franchise şubesi olmak üzere toplam 52 şube büyüklüğüne ulaştı. Superbrands Ödülü’ne (En İyi Marka) layık görüldü. Şirketin kendi şubelerinin yanı sıra Türkiye’de 50’den fazla franchise şubesi bulunmaktadır.
Nadir Güllü’nün babası kimdir?
Karaköy Güllüoğlu-Nadir GÜLLÜ | Bu telefon Nadir Güllü ustamızın babası Hacı Mustafa Güllü’nün yadigarıdır. Telefon o dönemde çok değerliydi.
Baklavayı kim icat etti?
BaklavaGaziantep BaklavasıÜlke(ler)Türkiye, Kafkasya, Orta Doğu, BalkanlarOluşturanOsmanlı MutfağıTürüŞerbetli tatlı
Köşkeroğlu’nun sahibi kim?
Firmamız 1946 yılında Hacı Mehmet Ali tarafından Gaziantep’te kurulmuştur. Gaziantep’te kurulduğu günden bu yana kaliteden ödün vermeden ilk şubemiz 1986 yılında İstanbul’da açılmıştır. Süleyman Köşkeroğlu ve Cengiz Köşkeroğlu önderliğinde 1986 yılından bu yana aynı titizlikle aynı işi yapmaktayız.
İmam Çağdaş öldü mü?
Gaziantep’in dünyaya açılan markalarından İmam Çağdaş Restoran’ın sahibi Burhan Çağdaş’ın babası Hacı Talat Çağdaş’ın vefat haberi, Gaziantep halkını yasa boğdu. Bugün, rahatsızlığı sonucu hayatını kaybeden Çağdaş için Gaziantep Asri Mezarlığı’nda yas töreni düzenleniyor.
Şemsettin baklava’nın sahibi nereli?
Şanlıurfa merkezde doğan Şemsettin Toprak, 1998 yılında Şanlıurfa’da baklava üreten bir pastanede meslek hayatına başladı.
Kaynak: eksenvinc.com.tr